Skip to main content

Tulpenrit 2e Paasdag 22 april 2019

Een eerste foto impressie van de op 2e Paasdag verreden Tulpenrit door een deel van Flevoland en de Noordoostpolder.  

Verzameld werd er al vanaf half tien bij het Mechanisch Erfgoed Centrum (kortweg MEC) in Dronten, waar koffie/thee/fris en appeltaart klaar stonden. Na een kort welkomstwoord door beide organisatoren Patrick de Wit en Hessel Roukema en 't uitreiken van de roadbooks, was er gelegenheid om het MEC te bezichtigen. Naast allerlei mechanische objecten als stoomwalsen, oude auto’s (waaronder een Porsche 911), hijsmaterieel en een werkende smederij werden 'n tweetal Deutz diesel industriemotoren uit begin 20e eeuw speciaal voor ons opgestart. Een mooi gezicht en geluid!

Rond elf uur werd het vertreksein gegeven. De van de Porsche 914 Club Nederland "geleende" rit volgde voor een deel de toeristische tulpenroute, maar ook werd bijvoorbeeld het voormalig eiland Urk aangedaan. Onderweg was er volop gelegenheid om prachtige foto’s van de Porsches tussen de kleurrijke bollenvelden te maken. De beelden spreken voor zich. De lunch werd genuttigd in een "pop-up restaurant" bij het Tulpeninformatiecentrum te Creil. Er werd een voorjaarslunch geserveerd van lokale producten en verse fruitsapjes. 

Na het verlaten van de Noordoostpolder voerde de route over oude dijken van de Zuiderzee naar de haven van Vollenhove. Vervolgens was het richting Genemuiden, met de pont over het Zwarte Water naar Zwartsluis en via het Kampereiland richting Emmeloord. Onderweg was een tussenstop op het voormalige eiland Schokland de moeite waard. Op Middelbuurt, één van de oude woonterpen, is een museum ingericht over dit bijzondere in 1859 ontruimde eiland, wat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO is geplaatst.

Eenmaal aangekomen in Emmeloord werd de dag bij hotel - grandcafé ’t Voorhuys afgesloten met een gezamenlijk drankje en een borrelhapje. 

Mede dankzij het schitterende weer en niet in de laatste plaats de perfecte organisatie een mooie start van het Porsche seizoen! Namens alle deelnemers veel dank aan Patrick de Wit en Hessel Roukema.

Marc Bezem
Redacteur - webmaster