Skip to main content

Zaterdag, 27. April 2019 - Zondag, 5. Mei 2019

Brescia en Parma en omstreken Italïe

Mille Miglia Tribute 2019

 

Een eerbetoon aan de Mille Miglia. De Mille Miglia, duizend mijl, was een endurance race in Italië die 24 keer georganiseerd werd tussen 1927 en 1957. De Mille Miglia werd één van de bekendste en belangrijkste endurance races. De Mille Miglia werd niet volgens een vaste route verreden, maar wel in hetzelfde deel van Italië. Niet minder dan 13 keer werd de route veranderd. Het grootste verschil is echter dat de Mille Miglia voor de Tweede Wereldoorlog tegen de klok in verreden werd en na de oorlog met de klok mee.

Wij gaan een week lang de sfeer van het Italië proeven, een aantal weggetjes rijden die door de jaren zijn gebruik tijdens de Mille Miglia en genieten van een prachtige omgeving met afwisseling van natuur, historische dorpjes en heerlijke wijnen. We gaan niet helemaal zuidelijk naar Rome maar
zullen halverwege de route weer naar het noorden rijden om zo het aantal kilometers per dag te beperken. Naast de relatief rustige rijdagen bieden we een alternatief voor de rijders onder ons met aanvullende stevige rijroutes om de auto’s eens flink uit te laten.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:
Zaterdag 27 april
Heenreis naar Italië: individueel
(we zijn aan het kijken voor een optionele/alternatieve heenreis met de autotrein)
19:00 uur: gezamenlijk diner

Zondag 28 april t/m zaterdag 4 mei
Mille Miglia Tribute met dagelijks een rit

Zondag 5 mei
Teugreis uit Italië: individueel

Wat is inbegrepen
- 8 x overnachting
- 8 x diner
- 8 x ontbijtbuffet
- museum bezoek en excursies
- Indicatie kosten: 1000,- p.p (moet nog e.e.a. voor worden uitgezocht dus nog sterk indicatief)