Skip to main content

Op zondag 10 augustus jl. werd op het TT circuit Assen voor de 2e maal het Porsche Motion evenement georganiseerd, dit keer ondersteund vanuit Pon Porsche Import BV. Het rennerskwartier was omgedoopt tot een heuse Porsche Paddock met stands en hospitality tenten waar importeur PON, een aantal officiële Porsche dealers en diverse toeleveranciers Porsches en alles wat daar mee samenhangt toonden. Hier waren ook de speciaal ingerichte Porsche Club Pitboxen, van waaruit alle Nederlandse Porsche Clubs zich aan het publiek presenteerden.

De in grote getalen aanwezige liefhebbers, verzamelaars en restaurateurs konden hun hart op de paddock ophalen, waar 60 jaar Porsche in al haar facetten stond uitgestald. Van de eerste 356'ers uit de vroege 50'er jaren en een originele en tot in perfectie gerestaureerde 901 (!) uit 1964 tot de allerlaatste 997 GT3 RSR, de spectaculaire Le Mans LMP2 winnende Porsche RS Spyder van Team Van Merksteijn en de onvermijdelijke Carrera GT. De meest bijzondere en exclusieve auto's werden met hun eigenaar of berijder op de Continental Catwalk in het zonnetje gezet. Voor de jeugdige Porsche liefhebbers was er een speciaal kart-parcours ingericht en waren er leuke Porsche prijzen te winnen. Organisator 402 Events en importeur PON hadden voor deze dag alles uit de kast gehaald.

Race liefhebbers met een Porsche waren in de gelegenheid zelf op het circuit te rijden, in verschillende klassen en categorieën. 's Ochtends vroeg werd ingeschreven en werden de auto's technisch gekeurd. Even leek het erop dat de weergoden het evenement in het water lieten vallen, want de races in het ochtendprogramma werden net als in 2007 tijdens het FEHAC evenement onder fikse regenbuien verreden. Enkele kleine schuivertjes op de natte baan resulteerden dan ook in wat blikschade links en rechts. Gelukkig klaarde het weer rond het middaguur op en werd op de droge baan om het hardst gestreden. Clubleden en eigenaren van klassieke Porsches van vóór 1973 konden op vastgestelde tijdstippen tussen de races door vrij op het circuit rijden.

De Klassieke Porsche 911 & 912 Club Nederland was met flink wat clubleden en hun auto's vertegenwoordigd. De club pitbox werd druk bezocht door het publiek, waarbij de door clublid Alex Assink opgestelde volledig gestripte restauratie 911 2.4S grote belangstelling trok. Na de middag kwam de zon volop tevoorschijn en kwam de sfeer er goed in. Al met al een zeer geslaagd evenement en een leuk uitje voor de Porsche liefhebber!

 

Marc Bezem