Skip to main content

21 mei Lachdag met Porsches

Zondag 21 mei was de dag waarop de Stichting Tante Lenie een Lachdag bezorgde aan gezinnen in Nederland, met een kind van 4 t/m 12 jaar, dat ernstig of langdurig ziek is, als gevolg van een ongeval, of een chronische- of levensbedreigende ziekte. Eerst werden opnames gemaakt voor het EO programma Nederland helpt in Hilversum. Gijs van Wagensveld was uitgenodigd.

De organisatie was in handen van Pon Porsche Import, De Wittebrug (opstappunt Den Haag), Porsche Centrum Gelderland (opstappunt Heteren) en de Stichting Tante Lenie met de gezamenlijke Porsche clubs. Onze klassieke club bracht 16 auto's in op totaal ca. 130 Porsches.

Na het welkomstwoord van de twee eigenaren van PCG (ze konden nauwelijks boven het lawaai van de uitgelaten kinderen uitkomen) kregen we een behouden 'vaart' toegewenst en konden we aan de ca. 100km lange rit door de Betuwe beginnen. Een zeer vrolijk gebeuren.

 

Bij Culemborg via de A2 naar de A12 richting Arnhem en er bij Woudenberg af richting Leusden. Hier werden we op de foto gezet, waarna we konden parkeren en van de goede lunch konden genieten.De kinderen vermaakten zich op het springkussen of de WRC Ralley simulator (lange rij!).

Er was volop gelegenheid om weer eens bij te praten. Hierna werd de tocht voortgezet naar Soesterberg, het Militaire Luchtvaart Museum. Een zeer geschikte locatie voor bestuurder en passagier, voldoende te zien. Mijn gast vond het jammer dat de F16 simulator buiten bedrijf was (vond ik ook...).

Om 16h00 werden de drie bussen voorgereden en konden de kinderen vermoeid maar voldaan de terugreis beginnen. Wij konden na afloop nog even napraten op het ruime parkeerterrein. Toch wel een bijzondere ervaring...

René Hazejager (Webmaster)

Foto's: Gijs van Wagensveld