Skip to main content

Nieuwjaarsreceptie 13 januari 2019

Hoewel de weergoden op zondag 13 januari niet bepaald meewerkten, was de gezellige nieuwjaarsreceptie in het Noord-Brabantse Heusden druk bezocht. Een flink aantal leden had de moeite genomen naar het mooie vestingstadje af te reizen. Als locatie was het oog gevallen op het Gouverneurshuis, een kleinschalig museum dat het verhaal vertelt over de historie van Heusden door de eeuwen heen.

Na ontvangst met koffie of thee met een Heusdende specialiteit, werd na een kort welkomstwoord door de voorzitter het glas geheven op het nieuwe jaar. Rond de middag stond er voor de aanwezigen een heerlijke lunch klaar.

Na de lunch was er de mogelijkheid om onder leiding van een gids het Gouverneurshuis te bezoeken en de collectie te bewonderen. Heusden is een van de oudste vestingsteden die Nederland rijk is en kent een indrukwekkende geschiedenis waarover het nodige valt te vertellen en te zien. Het museum brengt dit op schitterende wijze in beeld.

Na afloop was er  gelegenheid om Heusden met zijn volledig gerestaureerde vesting te bezichtigen. Naast de robuuste vestingwerken en de eeuwenoude panden, waren er ook nog de nodige winkeltjes open. Al met al een prima start van het nieuwe Porsche jaar.

Marc Bezem
Redacteur-webmaster