Skip to main content

Avondrit Alblasserwaard
Net nadat wij terug waren van vakantie belde Gijs ons, om ons eraan te herinneren nog een verslag over deze rit te schrijven. De laatse tijd zijn we weer wat actiever als lid en een kaartleesrit leek ons wel wat. De rit was uitgezet door de gebroeders Blankemeyer en de start was vanuit hun renovatiebedrijf in Bleskensgraaf. Het systeem was pijlen met barricades. We werden om 7 uur 's avonds verwacht in Bleskensgraaf en daar stond al een heerlijke koude schotel klaar. Vooraf werd er nog uitleg gegeven over het te rijden systeem en er was gelegenheid om al het moois te bekijken binnen het bedrijf. Er hadden 15 equipes ingeschreven, maar uiteindelijk zijn er maar 13 gestart.

Van de start naar pijl 1, daar was niks mis mee, maar van pijl 1 naar pijl 2, daar kwamen we de eerste barricade tegen. Goed gemeten wat de kortste route was. Volgens ons was dat bij de kerk linksaf het water over, terug langs het water, bij de volgende kerk weer het water over en zo kort mogelijk achter de barricade de route oppakken. De uitzetter had echter heel iets anders in gedachte, maar volgens ons was dat een veel langere route. Daardoor mistten we wel een controle. Van pijl 2 naar 3 geen probleem, de zelfstempelaar net tijd gezien, de voor ons niet. Pijl vier moest in gedeeltes gereden worden, zoals we van te voren de uitleg hadden gekregen. Stempels goed opgehaald, route was lekker te rijden. Van 4 naar 5 korste route was via de Zijdebrug, maar dit was een doodlopende weg, geen keercontrole gevonden, maar toch maar via de langere route naar pijl 5. Door naar pijl 6, halverwege liep de pijl naar rechts. Rechtsaf mocht niet omdat we dan tegengesteld zouden rijden, dus rechtdoor. Daardoor mistten we een stukje pijl. Dat hebben we opgehaald door nog een keer rond te rijden. Als dank kregen we een zelfstempelaar, maar er stond ook nog een letter en die hebben we wel gemist.

Van pijl 7 naar 8 kwamen we weer een barricade tegen, maar die was makkelijk te nemen. Pijl acht was een verhaal apart. Begon aan de ene kant van het water, ging eroverheen en vervolgde aan de andere kant. Natuurlijk geen brug te bekennen, waar de pijl het water over ging. Doorgereden en via de eerste brug overgestoken en helemaal omgereden, om via de juiste rijrichting de pijl af te rijden. Via pijl 9 naar 10. Deze pijl moest weer in gedeeltes gereden worden. Dat liep weer allemaal lekker. Net bij de laatste bemande controle begon het te regenen. Heel jammer want de rest van de avond was het prima weer geweest. Van 11 naar 12 zijn we de fout ingegaan. We kwamen een gewijzigde aansluiting tegen. En omdat er bij de vorige doodlopende weg ook geen keercontrole stond, dachten we dat er hier ook wel niets zou staan, maar helaas!!

Richting finish hebben we toch een stukje tegengesteld gereden, terwijl we via pijl 2 terug hadden moeten rijden. De instinker, de controle op de oprit naar de finish hebben we net als iedereen ook gemist. Bij de finish werden we verwelkomd met hapjes en drankjes. Gelukkig waren we precies op tijd binnen. Er waren pas enkele euipes, waaronder een die had moeten stoppen door benzinegebrek. Intussen was het ook heel slecht weer geworden en druppelden de deelnemers letterlijk binnen.

De uitzetter gaf na afloop nog een duidelijke uitleg over de rit en toen kon er worden overgegaan tot de prijsuitreiking. Gijs las de uitslag op en het duurde heel lang voordat we onze namen hoorde. We hadden gewonnen en kregen een prachtige beker.

We hebben een fijne avond gehad, het was een leuke rit in een mooi gebied, prima organisatie en goede verzorging. Allemaal bedankt.
Jan en Edith Dekker.