Skip to main content

De 911S van René Hazejager (1972)

Deze S komt oorspronkelijk uit Italie en is door ons (met mijn zoon Sven) in november 2000 zelf door de RDW gehaald. Afgeleverd in november 1972, dus model 1973. Toen was de gelezen km-stand 33.000 en nu 53.000. Inmiddels is er wel het nodige aan gesleuteld! Uitsluitend aan de motor en het onderstel, want de carrosserie en het (Recaro)interieur waren prima.

Inmiddels is de wagen winterkaar: nieuwe olie (zat er al twee jaar in) en een additief (loodvervanger) in de benzine gedaan om het verouderen van de benzine tegen te gaan (zo goed mogelijk, er wordt vocht opgenomen). Remolie was al vervangen (wissel ik ook om de twee jaar). E.e.a. is door Piet Kraan uitgevoerd. Hij heeft gelijk de kleppen gesteld (3 van de 12 stonden goed en de rest ietsje er naast).

In het voorjaar van 2007 naar het Zwarte Woud gegaan, op 23 maart (lente!) wilden we weg...zie foto onder.

Inmiddels zijn beide aandrijfassen vervangen vanwege een hardnekkige trilling achter bij ca 135 km/h. Nu is dat weg en als bonus is een zeer gladde en soepele aandrijving tevoorschijn gekomen; vooral te merken wanneer hard wordt opgetrokken in twee en drie. De speling in de homokineten was niet te voelen met handkracht (na demontage). Gelukkig werkte deze relatief dure ingreep perfect uit.

Eind 2007 begin 2008 is er een ander stuur ingekomen, is het leer op het dashboardkastje vervangen en is een short-shift setje gemonteerd in het schakelmechanisme onderaan de pook in de tunnel.

De zitpositie is nu perfect doordat het stuur (ook kleiner!) ca. 4cm dichterbij is komen te staan. Het leer is bij een lokale stoffeerderij gehaald en op het alumiumframe van het dashboardkastje gelijmd. Dit profiel moest er met een broodmes afgehaald worden.

APK 19 juli 2010, helaas...afkeur op twee punten: ruitensproeier rechts zat verstopt (terugslagklepje (?), Piet Kraan heeft 't me al meegegeven) en het rechter voorwiellager was lawaaiig, maar had geen speling. De keurmeester hield zijn vinger op de fusee en voelde trillingen. Jammer, de APK is reeds verlopen en zo snel is dit ook weer niet hersteld in vakantietijd. Maar het zekere voor het onzekere genomen en de wagen on-line bij de RDW geschorst voor 23,90. Wel dient opgemerkt dat de keurmeester ontdekte dat drie van de vier inbusbouten van de aandrijfas op het wiel los zaten(!). Meteen weer vast gezet, maar het geeft wel stof tot nadenken. Wordt vervolgd.