Skip to main content

Factsheet

  • Naam: Jan Blok          
  • Leeftijd: 66 jaar
  • Beroep: Gepensioneerd
  • Burgelijke staat: Gehuwd met Gerda Berrevoets, vader van 4 dochters, opa voor 9 kleinkinderen
  • Auto: Porsche 911 2,4 T Targa 1973

 

Ben ik autogek?  Als schooljongen schreef ik briefkaarten naar autoproducenten en importeurs/dealers of ze mij folders en/of autospeldjes wilden toesturen. In de loop der jaren verzamelde ik heel veel schaalmodellen en de mooiste staan in de woonkamer in een grote vitrine, de goedkopere modellen zitten in een opbergbox, spelen de kleinkinderen mee. Lees en heb een abonnement op diverse autobladen en klassiekerbladen zoals autoweek, onschatbare klassiekermagazine, Auto Motor Klassiek, Porsche Scene Live, Porsche Insider etc. Verzamelde ook veel autoboeken van veel merken doch zeker van Mercedes, Jaguar, Ferrari, Aston Martin en uiteraard de meeste over ons merk Porsche. Zoals je ziet de “snelle” merken. Verder volg ik alles wat met auto's en/of autosport te maken heeft op de TV en vooral formule 1 GP. En wat niet live gevolgd kan worden wordt opgenomen voor later. Misschien is dit ook te zien aan de auto's die ik vanaf 1970 tot heden in bezit heb gehad of nog heb. Morris Oxford – Toyota Corolla – VW kever – Triumph Herald – Simca 1000 Rallye 1 – Simca 1100 TI  – Chrysler Simca 1308 GT – Audi 80 – Volvo 340 – Alfa Romeo 33 1,5 TI – Renault 21 GTL – VW Golf Variant – Renault Scénic RXE – Renault Scénic Air – MB A-150 Avantgarde – MB A-160 Blue Efficiency en Porsche 911 2,4 T Targa.

Dus ja, mij mag je best een autogek noemen. Daarom zal niemand het vreemd vinden dat ik in oktober 2001 aspirant-lid werd van onze club en toen ik op 30 november 2001 een mooie 911 Targa kon overnemen van oud clublid John van Putten volwaardig lid werd. Lidnummer 473. Deze Porsche is op 20 juni 1973 in Zweden geleverd en werd op 2 augustus 1994 op Nederlands kenteken gezet. Motortype is 911/57 – 2,4 ltr en levert 150 pk/210 Nm. Heeft een type 915/12 vijfversnellingsbak, is in de originele kleur hellgelb gespoten, heeft LM – ATS velgen met 195/65 R 15 banden en is o.a. voorzien van een “S” en een “Comfort” pakket. Met matching nummers. Begrijpelijk dat ik na een proefrit met deze gele rakker helemaal  “ïn love” was.

Voor een grote groep enthousiaste clubleden hoef ik mij eigenlijk niet meer voor te stellen want deze hebben mij, Gerda en onze JG-XL-85 zeer regelmatig gezien op de vele clubmeetings in binnen en buitenland (vooral de weekenden waren gezellig). Ik heb er dan ook nooit spijt van gekregen dat ik op mijn 55ste tegen Gerda zei: “We gaan een klassieker aanschaffen, we gaan lid worden van een club en we gaan GENIETEN”. Dit jaar in juni bleek dat je daar nooit te laat mee moet beginnen want het had ook anders kunnen aflopen (open hartoperatie met 4 x bypass) maar gelukkig konden we in september weer fijn meedoen met de 911stedentocht in Friesland en met de herfstrit in oktober.

De Porsche waar wij sinds 2001 eigenaar van zijn is in 10 jaar tijd door de broertjes Blankemeijer in Bleskensgraaf  gebracht tot de staat waarin hij nu verkeerd. Het plaat- en spuitwerk gebeurde in 3 gedeeltes door Peter, de technische staat, het onderhoud en de APK door Frans. In die tijd is er veel vernieuwd en bij ieder onderhoud was er jaarlijks een bijzonder aandachtspunt. Benzineslangen vervangen - olieslangen vervangen - remslangen vervangen – remrevisie - schokdempers vervangen en veerpootbrug monteren – uitlijnen - velgen spuiten en banden vernieuwen - accu's vervangen - rubbers van ramen, de targabeugel en de kofferklep vervangen, etc.etc. Zo hebben we de kosten kunnen spreiden en konden toch altijd blijven rijden.

Als laatste project was een nogal veel olie verbruikende en lekkende motor aan de beurt. Dit  voorjaar werd de motor door Frans uitgebouwd en gereviseerd. Géén olielekkage meer en een heerlijk draaiende motor en (na rustig inrijden) een fijn rijdende Porsche. Nu is hij helemaal naar m'n zin, optisch en technisch in uitstekende staat en wordt hij weer door ons gebruikt waarvoor hij werd ontworpen en gebouwd: RIJDEN EN GENIETEN.

Sinds januari 2009 runnen Gerda en ik het secretariaat van de club, Gerda notuleert vooral de vergaderingen van het bestuur en werkt deze uit. Ik houd mij bezig met de ledenadministratie, de post en de mail. Verder controleer ik de betalingen van de leden v.w.b. de contributie en de deelname aan evenementen. Fijn om samen ook iets voor de club te kunnen doen.

Gelukkig ben ik niet alleen autogek, Gerda rijdt ook heel erg graag (in de Mercedes, heeft o.a. stuur- en rembekrachtiging) zodat ook zij met plezier steeds weer instapt en heel goed kan navigeren. Ik zeg wel eens, ik hoef geen TomTom want ik heb mijn GerGer. Twee keer reeds mochten wij de eerste prijs in ontvangst nemen bij een mooie clubrit – toevallig allebei uitgezet door Frans Dusol. Gerda en ik hopen nog heel lang te mogen genieten van het rijden met de JG-XL-85 en van de gezelligheid in de club.(mooi kenteken hè, JG = JanGer).