Skip to main content

Verzamelpunt voor de rit lag in Meteren, pal naast de afrit van de A15 in restaurant De Tol. Vanaf negen uur stroomde het parkeerterrein vol met Porsche 911 en 912's, Maxda MX-5's, MGB's en een enkele Volvo P1800ES. Daarnaast waren er een aantal "vrije" (niet clubgebonden) inschrijvingen met onder meer een zeldzame Alfa Romeo 2600, een Rover 3500 en enkele schitterende Jaguar E-type's.

Na ontvangst met koffie en gebak volgde buiten een korte briefing. Bij vertrek ontvingen de equipes een routeboek en een vragenlijst met de nodige strikvragen voor onderweg. De rit van 130 kilometer in 2 etappes voerde door de Betuwe werd op driekwart onderbroken voor het onvermijdelijke kersenpitspugen in een prachtig gelegen boomgaard langs de route. Menig deelnemer had even daarvoor al een versnapering genomen in een of andere uitspanning. De instructies in het routeboek waren prima te volgen en er was ruim voldoende tijd. De vragen daarentegen leken eenvoudig maar bleken in de praktijk flink tegen te vallen. Dat werd duidelijk bij de prijsuitreiking: een inschrijver had het gepresteerd niet een antwoord goed te hebben...

Hoe dan ook, vanaf drie uur druppelden de deelnemers binnen bij de aankomst op het Marktplein in Wijk bij Duurstede, wat speciaal voor dit doel was afgezet. Op en rondom het plein kon men volop genieten van de auto's en de terrasjes en winkeltjes. Helaas kon niet iedereen tot half vijf wachten op de prijsuitreiking. De Porsche clubleden vielen in de prijzen: onze Penningmeester Erik-Jan Huiberts en zijn vrouw legden beslag op de 1e prijs voor de vragen en de bijrijder - tevens zoon - van clublid Kees-Jan Verplakke kwam het verst met het kersenpitspugen: een dikke 20 meter! Hulde voor deze leden die de eer van de club hooghielden en ook voor de organisatoren van dit zeer geslaagde evenement!

Groeten,

Marc