Skip to main content

Fact sheet
Naam: A.P.L.M. (Albert) Verheijen
Leeftijd: 59 jaar
Burgerlijke staat: Partner Trees Kerkhof
Werk: Eigen bedrijf: Albert Verheijen-Restaurateur. Hoofdzakelijk restauratie en reparatie na calamiteiten (schades).
Hobby’s: Auto’s, auto’s, auto’s en een beetje tennissen en wandelen.
Auto’s: Porsche 911E Targa 1969,  Porsche 911 Carrera 3.2 cabriolet 1985,  Volvo amazone B20 1969,  BMW Z4 3.0i 2003.

Voor de zomervakantie werd ik door Marc Bezem, onze redacteur/ webmaster, benaderd of ik een stukje in het clubblad wilde schrijven voor de rubriek Even Voorstellen. Daar er voor de vakantie nog altijd van alles moet worden geregeld, hebben ik Marc gevraagd of we het door konden schuiven tot na de vakantie. Dat was (natuurlijk) geen probleem, dus………daar gaan we!

Van kleins af aan had ik erg veel belangstelling voor alles waar een motor inzat. Al tijdens mijn lagere school tijd scheurde ik op de Solex van mijn moeder rond. Rond mijn 13e jaar begon het rijden met crossbrommers en toen is eigenlijk ook het sleutelen begonnen. Die brommers werden motoren en later auto’s. Toen ik 1 dag mijn rijbewijs had gehaald, belde mijn broer op dat ik van hem wel een auto kon lenen tot ik er zelf een had gekocht. Dat was een Volvo kattenrug van 1963, voor mij toen een geweldige wagen waar je echt mee in de kijker reed!

Na een half jaar kocht ik mijn 1e auto en dat was een Citroen Diane van 600,00 gulden, waar ik erg veel plezier mee heb beleeft. In de jaren daarna kwamen er nog meer Citroëns, oa. 2 keer een Diane, een LN, een GS Break en een Visa Special, welke ook mijn 1e nieuwe auto was. Omdat het gevoel van het rijden met de oude Volvo Kattenrug steeds weer in mij op kwam, kocht ik in 1982 mijn 1e oldtimer, een totaal gerestaureerde Fiat 500R. Met deze auto heeft mijn vrouw ruim 3 jaar dagelijks naar haar werk gereden. De Fiat 500R werd verkocht en maakte plaats voor een Renault 4CV van 1950 van de 1e eigenaar.

Intussen had ik, om de 2 jaar, mijn 3e nieuwe auto gekocht, na de Citroen Visa een Ford Escort en een Opel Kadett S Sport. Omdat ik het rijden van nieuwe auto’s toch wel duur vond, besloot ik om als dagelijkse auto een oldtimer te gaan rijden. De Renault 4 CV werd verkocht en omdat de 1e eigenaar overleed, kon ik in 1988, van zijn vrouw de Volvo Amazone uit 1969 kopen. Deze stond in een garage op vloerbedekking en aan het plafond hing een tennisballetje. Als de voorruit tegen het balletje kwam, stond de Volvo Goed binnen…..

Daar heb ik eerst een half jaar mee gereden en daarna de Volvo volledig gerestaureerd, waarna ik er op een internationaal concours waar 750 Volvo’s stonden, de 1e prijs kreeg voor de mooiste en origineelste Volvo! Dat was een mooie kroon op mijn werk wat ongeveer 1 jaar had geduurd! Deze Volvo Amazone heb ik nu bijna 30 jaar in mijn bezit en behoort eigenlijk tot de inboedel, de kinderen zijn er groot in geworden…

Na een paar jaar wilde ik graag een sportwagen als oldtimer erbij hebben en dat werd een MGB GT. Deze werd na anderhalf jaar ook weer verkocht en toen ben ik op zoek gegaan naar een Porsche.

Dat werd in 2001 een Porsche 912 coupe van 1969. En dan begint het, in het begin erg wennen aan de lichte besturing en aan de rij eigenschappen, maar als je daar eenmaal aan gewend bent heeft het Porsche virus je te pakken!! Een Porsche is geen gewone auto, is met geen andere auto te vergelijken en vraagt ook om een andere benadering van de bestuurder. Een Porsche is een onderscheidend product!

Na 4 jaren met heel veel plezier met de 912 te hebben gereden, ging mijn voorkeur toch steeds meer uit naar een 6 cilinder, een Porsche 911. De 912 coupe werd verkocht (inmiddels met heel veel spijt) en in 2005 heb ik de Porsche 911E Targa van 1969 gekocht. Ik kende die Porsche al verschillende jaren en wist dat de auto technisch volledig gereviseerd was. En dan is het hek helemaal van de dam! Wat is dat toch mooi speelgoed, het geluid, het vermogen en het lekker open rijden is geweldig.

Intussen was ik ook lid geworden van onze mooie Klassieke Porsche 911 & 912 club en heb inmiddels al aan vele mooie evenementen deel mogen nemen. Nu bijna 12 jaar verder, heb ik inmiddels ruim 55000 km probleemloos met de 911 Targa gereden en het is nog steeds een feest om er in te rijden!!

Intussen nog in het bezit geweest van een originele Nederlandse Porsche 911 SC coupe van 1982 en van een in concours staat verkerende VW Karmann Ghia Cabriolet van 1969. Deze 2 auto’s heb ik na ruim een jaar weer verkocht en daarvoor is vorig jaar een Porsche 911 Carrera 3.2 Cabriolet van 1985 in de plaats gekomen. Als je eenmaal open hebt gereden, dan wil je niets anders meer. Ook een super geweldige auto, waar we al veel plezier mee hebben gehad en inmiddels ook al weer 5000 km mee hebben gereden.

Dus inmiddels hebben we 3 open auto’s , de Targa, de Carrera Cabriolet en de BMW Z4. Ik had mijn kinderen beloofd dat, als ik 3 cabrio’s zou hebben, we samen een weekend in Duitsland rond de Moezel zouden gaan rijden. En belofte maakt schuld… Dus een hotelletje geboekt en ieder in een auto op weg naar de Moezel. Dit was een unieke ervaring, om met je eigen kinderen en in je eigen auto’s daar langs de Moezel te rijden! Super, ze willen er een traditie van maken……

Door de Volvo Amazone ben ik ook al weer bijna 30 jaar lid, waarvan 12 jaar regio voorzitter geweest, van de Klassieke Volvo Vereniging. Maar sinds de komst van de Porsches, ben ik daar niet meer zo actief mee bezig. Verder ben ik sinds 1997 lid van Oldtimer Vereniging Goud van Oud, een klein gezellig clubje hier in de regio waarvan ik inmiddels 10 jaar voorzitter ben en aan mijn laatste bestuurstermijn bezig ben. Verder hoop ik nog heel lang lid te mogen zijn van onze mooie club, om samen deel te kunnen nemen aan de altijd goed georganiseerde evenementen. Een dankwoordje voor ons bestuur, inclusief alle actieve leden is hier zeker op zijn plaats. Het gaat tenslotte allemaal om vrijwilligerswerk en dat mag ook wel eens worden gezegd!!

Met vriendelijke Klassieke Porsche groet,
Albert Verheijen.