Skip to main content

Cars & Coffee bij Tachyon Motorsport in Soest

Op uitnodiging van clublid Donald Bramer waren we op 8 juni 2019 te gast bij Tachyon in Soest.

Donald is bedrijfsleider bij Tachyon Motorsport, het bedrijfsonderdeel dat is gespecialiseerd in race- en rallyondersteuning. Een andere tak van het bedrijf is Tachyon Engineering, waar onder andere de ontwikkeling, engineering en assemblage van turbocompressoren plaats vindt voor een aantal premium autobouwers, waaronder Alpina en Porsche (!).

Over Tachyon Motorsport zegt het bedrijf: “Door onze passie en ervaring in de historische en moderne motorsport, streven wij ernaar om topkwaliteit te bieden. Onze diensten bestaan voornamelijk uit het onderhouden, aanpassen en bouwen van racewagens. Uiteraard rekening houdend met de daadwerkelijke FIA-regels en de originaliteit van de auto. Daarnaast bieden we bij Tachyon Motorsport waar nodig maatwerk tijdens race- en rally-evenementen wereldwijd. 

De locatie in Soest beschikt over een heus Race Café, alwaar de clubleden een hartelijk ontvangst wachtte. Onze voorzitter ontfermde zich over de originele jaren '60 espresso machine en schotelde de deelnemers heerlijke espresso en cappuccino voor. Na een korte introductie volgde in twee groepen een rondleiding waar door Donald veel facetten van de historische en moderne autoracerij werden uitgelegd. Speciale aandacht werd besteed aan de strenge eisen en regelgeving vanuit de FIA, die bepalen of auto's wel of niet mogen deelnemen aan historische races.

Directeur eigenaar Maarten Buitenhuis gaf een aparte uitleg over de ontwikkeling, engineering en assemblage van turbotechniek. Aan dit volledig gecertificeerde proces komt een bijna maniakale precisie om de hoek kijken, noodzakelijk vanwege de extreme belastingen waaraan turbocompressoren worden blootgesteld. De klantenkring van Tachyon neemt alleen met het allerbeste genoegen. De foutmarge is hier eenvoudigweg nul komma nul. Zeer indrukwekkend!

Al met al een leuke en leerzame besteding van deze 2e zaterdag in juni, waarvoor nogmaals hartelijk dank aan de beide gastheren.

Marc Bezem
Redacteur - webmaster