Skip to main content

Zuid Holland rit 12 september 2020

Met de kinderen al vroeg op pad deze zaterdagmorgen, want de deelnemers aan de min of meer ter elfder ure georganiseerde Zuid Holland rit werden tussen half tien en half elf verwacht bij strandtent/restaurant Kattukkerzandt aan de Boulevard Zeezijde in Katwijk aan Zee. En dat is toch een dik uur sturen vanuit Hoevelaken. Bij aankomst konden we de auto nog net op ’t parkeerterreintje op de boulevard kwijt en was er een hartelijk welkom door mede bestuursleden Hessel en Dennis en de inmiddels gearriveerde deelnemers die de zaak en het terras bevolkten.

In het restaurant bleek de koffiemachine kuren te vertonen en werd in allerijl een monteur opgetrommeld die het apparaat aan de gang wist te krijgen. De koffie liet dus even op zich wachten, maar die tijd werd opgevuld met een praatje met de aanwezige leden. Er hadden zich voor vandaag in een krappe week tijd toch ruim dertig equipes aangemeld, dus het was maar goed dat de aankomst en vertrek gefaseerd verliepen. Enkele deelnemers maakten een korte strandwandeling alvorens de uitgezette route te gaan rijden.

Geen routeboek met bolletjes en pijltjes deze keer maar uitgeschreven instructies. In het begin even wennen, maar al snel werden de aanwijzingen foutloos opgevolgd. De route was opgedeeld in 2 delen: een deel voor de lunch en een deel erna. Het eerste deel voerde noordwaarts langs de kust over Noordwijk, na verloop afbuigend ’t binnenland in richting de Westeinde plassen. Net over de A4 in ‘t plaatsje Burgerveen was de lunchstop bij autobedrijf “Real Art on Wheels” waar een schitterende autocollectie was te bewonderen die de naam van het bedrijf eer aandeed. De collectie bestaat voornamelijk uit klassiekers en youngtimers en alles is te koop, voor de meer gefortuneerde liefhebber wel te verstaan. Op deze mooie locatie werd door Dennis en Nicole een meer dan uitstekende lunch verzorgd.

’s Avonds lees ik op de website van Real Art on Wheels: “De oorsprong van ons bedrijf gaat terug tot 1957, het jaar dat ’t bedrijf begon als lokale garage in Alphen aan den Rijn. Toen Hans Bezemer in 1976 het familiebedrijf overnam, begon hij met het verzamelen van klassieke auto's. Bij zijn overlijden in 2007, telde de collectie meer dan 230 auto's en diverse klassieke motoren. Hieruit zijn we begonnen met onze "Real Art on Wheels" -filosofie. Wij geloven in erfgoed en behoud. Eigenaar Bodie Hage groeide op in de collectie van Hans Bezemer. Op jonge leeftijd werd zijn passie voor klassieke auto’s door Hans aangemoedigd. Terwijl hij hem vergezelde naar vele auto-evenementen, concours d’Elegances en uitstapjes naar andere verzamelaars, ontwikkelde Bodie een groot oog voor kwaliteit. Zoveel verschillende auto's gezien, heeft hij een wijdverbreide smaak: je kunt hem blij maken met zeer originele auto's en moderne sportwagens. Bodie is afgestudeerd aan de Nyenrode Business Universiteit en is geregistreerd taxateur van historische voertuigen (Federatie TMV). Verderop lees ik meer over Bodie en zijn filosofie in een ander artikel: “Dit ben ik, dit is mijn leven. Ik geef, naast mijn vriendin, alleen om mooie auto’s. We hebben één standaard: ze moeten perfect zijn. Auto’s zijn emotie, een handelaar is een verzamelaar die te weinig geld heeft. Ik heb eens een Porsche uit 1968 verkocht waar ik erg spijt van kreeg. De eerste eigenaar woonde in dezelfde straat als wij. Zodra het kon heb ik de auto weer teruggekocht.”. Een zeer bevlogen liefhebber en kenner deze pas 31-jarige ondernemer.

Na de lunch voerde het tweede deel van de route langs de Westeinde plassen via Aalsmeer, Kudelstaart, Langeraar, Alphen aan de Rijn en Zwammerdam naar het slotstuk van de route langs de Meije. Een idyllisch kronkelweggetje dat deels de grens van de provincies Zuid Holland en Utrecht volgt. Na Woerdens Verlaat nog even gasgeven op de N212 en N401 om uiteindelijk bij ’t eindpunt in Breukelen te arriveren. Daar wachtte de deelnemers nog een laatste drankje alvorens iedereen huiswaarts keerde.

Een heerlijke dag sturen met de Porsche 911’s en 912’s, niet in de laatste plaats door de op-en-top organisatie van onze Evenementencommissie en Dennis en Nicole in het bijzonder. Tot slot verdient Bodie Hage een extra woord van dank voor de gastvrije ontvangst op zijn mooie bedrijf.

We kijken nu al weer uit naar de Herfstrit op 11 oktober as.

Marc Bezem
redacteur - webmaster